Sraz veteránů Česká Ves u Jeseníku 99 - Priessnitzův okruh (14.8.1999)

Tentokrát jsme vyrazili jen my s děckama na závod veteránů, o kterém jsme se dozvěděli před měsícem na naší dovolené z letáčku vystaveného v muzeu veteránů (převážně motocyklů - doporučuji jeho návštěvu) v České Vsi u Jeseníku. Na jesenické náměstí jsme dorazili celkem brzy. Neustále přijížděly další a další motocykly. Jako starého čopráka mě zaujaly především dva Indiany z nichž jeden měl i sajdku a byl ve zcela původním provedení včetně laku. Velkému zájmu se samozřejmě těšila i Čechie - vskutku impozantní motocykl. Nedlouho před odjezdem na Priessnitzův okruch v Jesenických lázních přijely i válečné BMW Sahary, které měly ve stejnou dobu poblíž Jeseníku sraz vojenských vozidel. Přijeli taky jen na čumendu a asi po půl hodině odjely. Kolem 10.00 byl závod oficiálně zahájen maršem Císařské městské gardy Zlatých Hor. Poté se všechny motocykly vydaly do lázní k samotnému závodu.
Závodní okruh je spíše malým kolečkem po lázeňské kolonádě. Nesoutěží se v rychlosti ale v pravidelnosti jízdy ve dvou kolech. Jde skutečně jen o zábavu a přehlídku opravdových skvostů. Odpoledne ještě proběhl závod pomalosti. Mezi soutěžemi proběhla i tombola. Pro mne byla zajímavá především jedna z cen - pivo v prášku. Nevyhráli jsme však nic. Večer se konala taneční zábava a další soutěže v blízkém areálu muzea veteránů Česká Ves. O tom toho moc nevím, protože jsme vyrazili domů.
Pokud se někomu líbí motocykly, měl by se alespoň jednou v roce na podobnou akci podívat. Je to zajímavé připomenutí, jak se během relativně krátké doby posunul technický vývoj i design motocyklů.

INDIAN se sajdkou  INDIAN bez sajdky  Saroléa  Derad  Čechie  Jawa 500 OHV  Praga 350 OHC  BMW Sahara