VI. Otevírání cest, Prostějov
7. - 9. dubna 2000

Vyjeli jsme v sobotu s Milanem a jeho Honda Shadow 750 C2 na sraz pořadáný Indiánem, pri oslavách jeho narozenin jako otevírání cest (údajně už 6. ročník). Z rána bylo ještě dost škaredě. Bylo po dešti, silnice mokré a teplota 5 st. Proto jsme na konec jeli jen sami dva. Milan měl smůlu, protože přes zimu nezhubnul ale spíš naopak a tak se mu pod koženou bundu vešlo akorát termoprádlo. Celou dobu si pak ztěžoval, že ho úplně páli na hrudníku. Buď se z něho stane otužilec a nebo do pěti let skončí s revmatismem na vozíku.
V Prostějově už bylo podle mého odhadu kolem 80 motorek a víc něž deset WV Brouků. Chvíli po našem příjezdu vyrazila kolona na farmu Bolka Polívky v Olšanech u Brna. Cesta to byla delší ale proběhla v poklidu. Motorkáři byli asi tak zmrzlí, že zapoměli na blbnutí a krkolomné předjíždění. U Bolka se všichni rozběhli po farmě. Hlavně do restaurace a velkého stanu s bufetem. Po malém zahřátí se začali všichni postupně rozjíždět domů. Jen pár Indiánových známých jelo společně zpět do Prostějova, kde byl večer připraven program, úschova motorek i levné ubytování.
My jsme s Milanem vyjeli zpět přes Vyškov, Ivančice do Přerova, kde jsme si dali v motorestu malou svačinku a pak hurá domů. Zima nezima, bylo slunečno. Koněčně se začíná trácet zimní depka a přestávám být tak nervozní.

Milan u motorestu  Custom VW Brouk  Custom VW Brouk II.  Milan jako Black biker  Zahájení vyjížďky  Farma u Bolka  Hejno Brouků  Milan nemá nikdy dost  Příprava na odjezd